A boldogság kulcsa

PÁRKAPCSOLATI

COACHING

Mi a Párkapcsolati Coaching?

A Life Coaching egy speciális fajtája, amely kifejezetten pároknak lett kifejlesztve. Ugyanúgy személyre szabott (a pár két tagja van a fókuszban), ugyanúgy vezetett, fejlesztő beszélgetés- és cselekvéssorozat, melyben meghatározott módszerek, technikák, szempontrendszerek és kérdések segítik a párt önmaguk és egymás egyre jobb megismeréséhez, elakadásaik és problémáik megoldásához, és a tartósan Boldog, Elégedett, Kiegyensúlyozott és Sikeres Közös Élet eléréséhez.

 

Mire van hatással a párkapcsolat?

A párkapcsolatunk minősége, milyensége az életünk minden területére hatással van. Befolyásolhatja a hangulatunkat, az önértékelésünket, a napi ritmusunkat, a baráti kapcsolatainkat, a szokásainkat, a pénzügyeinket, az önismeretünket, a kisugárzásunkat, a világnézetünket, a szociális készségeinket, az energiaszintünket, a kommunikációs készségeinket, az érzelmi intelligenciánkat, a szexuális életünket, az önbizalmunkat, az időbeosztásunkat, a munkánkat, a környezetünket, a hobbinkat, az értékrendünket… És még folytathatnánk a felsorolást. Mondják, hogy ha a párkapcsolat jó, akkor szinte minden jó, ha a párkapcsolat rossz, akkor szinte minden rossz. Ennél nyilván összetettebb a folyamat, de egy biztos: óriási szerepe van az életünkben.

Mire jó a Párkapcsolati Coaching?

  • Megadja a megfelelő háttértudást a párkapcsolatok fejlődési ciklusairól, a különböző ciklusok működési mechanizmusairól és jellegzetességeiről.
  • Segít a hatékonyabb, gördülékenyebb kommunikációban, egymás meghallgatásában, megértésében, a közös nyelv megtalálásában, használatában.
  • Segít befogadóbbá, megértőbbé, empatikusabbá válni, fejleszti az érzelmi intelligenciát.
  • Segít megerősíteni/újraépíteni a bizalmat, új nézőpontból ránézni egymásra és a kapcsolatra.
  • Segít megtalálni a speciálisan nálatok működő megoldást a kapcsolati problémátokra, és eszközöket ad a nehézségek hatékony leküzdéséhez, az összefogás erősítéséhez.
  • Segít a párkapcsolatot megújítani, új alapokra helyezni, jobbá, minőségibbé tenni, magasabb szintre emelni. 

 

 

Vannak szakaszai egy párkapcsolatnak?

A párkapcsolat is egy „élő” dolog, és mint minden élőnek, megvannak a maga szakaszai, ciklusai – van születése, fejlődése, kiteljesedése, és halála. Tőlünk függ, hogy melyik szakasz meddig tart. Rajtunk múlik, meddig éltetjük, mikor hal meg. Ideális esetben addig él, amíg mi élünk. Minden szakasznak megvannak a maga működési mechanizmusai, jellegzetességei, megvannak a szépségei, nehézségei, segítői és buktatói.

 

Miért vannak nehézségek egy párkapcsolatban?

Fontos tudatosítani, hogy a párkapcsolatban felmerülő nehézségek mindegyike természetes folyamat. A tanulás, csiszolódás, fejlődés, érés, kiteljesedés elkerülhetetlen részei. Nem baj, hogy vannak. Sőt, szükségszerűek. Mint ahogyan a fogantatásunk pillanatától szükségszerűen folyamatos változáson, fejlődésen megyünk végig, mire érett felnőttekké válunk. Ha tisztában vagyunk azzal, mikor éppen melyik szakaszában tart a párkapcsolatunk, ha tudjuk, hogy az adott szakasz milyen elkerülhetetlen próbákat tartogat, és hogyan lehet együtt áthidalni a nehézségeket, akkor minden problémát meg tudunk oldani együtt. Minden kapcsolat megújítható, megmenthető, ha mindkét fél akarja.

Ha úgy érzitek, a ti kapcsolatotoknak is jót tenne a megújulás, vagy bármi további kérdésetek van a Párkapcsolati Coachingról, keressetek bizalommal. Várlak Titeket szeretettel.