A boldogság kulcsa

Rólam

Dr. Hajagos Anikó vagyok, életvezetési segítő, Life Coach. Az ismerőseim szeretetteljes, pozitív, lelkes, segítőkész, energikus, inspiráló embernek tartanak, aki mindemellett precíz, céltudatos, megbízható és elhivatott. Szenvedélyes emberként szívvel-lélekkel csinálok mindent, amibe belefogok. Nagyon szeretek énekelni és táncolni, őszinte csodálattal vagyok a természet és minden alkotása iránt, és imádok emberekkel foglalkozni. Ez a három terület egész életemben végigkísért, és a mai napig fontos szerepük van a mindennapjaimban.

Azzal a különleges képességgel rendelkezem, hogy kiemelkedően jó megfigyelő vagyok. Ezáltal egyrészt képes vagyok mindenben meglátni a Szépséget, másrészt észrevenni, ha valahol hiányzik valami, és képes vagyok rájönni, hogyan és mivel lehetne a hiányt megfelelő módon betölteni. Motiváló, támogató, elfogadó légkört tudok teremteni, amiben szívesen nyílnak meg és fejlődnek az emberek. Meglátom mindenben és mindenkiben a legszebb, legjobb énjét, és segítek azt felszínre hozni, erősíteni, fejleszteni.

Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, a mai napig attól érzem magam igazán jól, ha tehetek valamit másokért, ha segíthetem, támogathatom őket abban, hogy többé, jobbá váljanak, hogy kiteljesedjenek. Már iskolás koromban is rendszeresen korrepetáltam osztálytársaimat, szívesen fordultak hozzám, ha elakadtak valamiben. Az egyetemi éveim alatt is folytattam segítő tevékenységemet a különböző tantárgyakból, majd 7 évig oktattam is a „pulpituson”, de a szakmai segítség mellett egyre inkább foglalkoztatott az emberi oldal is, így több „emberi ügy” mellett is elköteleztem magam. Az egyetemi Diákjóléti Bizottság elnökeként 5 évig szociálisan rászoruló hallgatókat segítettem. Ezeket kiegészítendő rendszeresen és lelkesen szerveztem a közösségi életet mindenhol, ahol megfordultam. Szabadidőmben 10 évig gyermek- és idősotthonokban tartottam karitatív jelleggel zenei- és meseelőadásokat, kézműves foglalkozásokat, beszélgetéseket, ahol fő feladatunk a gyermekek és szülők fejlesztése, segítése, támogatása volt.

Mindeközben az elmúlt 2 évtizedben folyamatosan képeztem (és képzem ma is) magam különböző egyetemeken, iskolákban, kurzusokon, worshopokon, tréningeken, tanfolyamokon többek között pszichológia, filozófia, etika, erkölcstan, mentálhigiénia, egészség, lélektan, szociológia, Life Coaching témakörökben. Tanultam az emberi és társas működésekről, a testi, érzelmi és mentális folyamatokról, az önismeretről, a mozgatórugókról, a miértekről, elméletről és gyakorlati megvalósításról. Végül úgy döntöttem, szeretném szélesebb körben, teljes munkaidőben, hivatásszerűen is segíteni az embereket. Így feladva korábbi közalkalmazotti állásomat, 2019-ben egyéni vállalkozást indítottam, hogy önmagam és mások fejlesztésének, segítésének, emelésének, kiteljesítésének szentelhessem az életem.